Vieno Elomaa Kuusankosken Pariisitar

10,00 

Kuusankosken pariisitar

Tämä on ensimmäinen kuusankoskelaisen naistaiteilijan, Vieno Elomaan taidetta ja elämää käsittelevä kirja. Vieno oli paikallinen nähtävyys ja taiteilijatar. Hänellä oli laaja ystäväpiiri. Useat paikalliset ihmiset hankkivat Vienon tauluja, joita hän myi kerätessään rahaa maailmalle matkustamista varten. Toisinaan taiteilija lahjoitti taulun kuin taulun arvellessaan sen saavan hyvän kodin.

 

Idea laajan retrospektiivisen näyttelyn ja julkaisun tekemisestä alkoi vuonna 2009, kun Kouvolan taidemuseo Poikilon omistukseen tuli suuri määrä Elomaan teoksia Kuusankosken taidekokoelmasta. Oli selvää, että taiteilijalla oli kysyntää. Paikalliset ihmiset nostivat hänen nimensä esiin aina, kun uusia näyttelyitä suunniteltiin. Lopulta näyttelyn ajankohdaksi sovittiin kevättalvi 2015.

 

Näyttely löysi yleisönsä. Olemme nyt paljon varmemmalla pohjalla, kun puhumme Vieno Elomaasta ja hänen taiteestaan. Syvempi taidehistoriallinen tutkimus saa vielä odottaa, mutta paljon perustyötä on jo tehty. Vienon elämäntyö on saanut ansaitsemansa huomion ja dokumentoinnin.

 

Erityiset kiitokset kuuluvat kuraattori, FM Sanna Ojanteelle , joka antaumuksella paneutui 1950-luvun pariisilaistunnelmiin ja ts. amanuenssi, FM Mari Lehtosalolle, joka teoslogistiikan pyörteissä tuotti museossamme ensimmäisen mobiiliopastuksen juuri Vienon näyttelyyn. Näyttelyn onnistumisesta kiitokset myös kaikille teoksia lainanneille.

 

Toimittanut: Anna-Kaarina Kippola

Artikkelit: Anna-Kaarina Kippola ja Sanna Ojanne

Julkaisija: Poikilo-museot

Graafinen suunnittelu: Riimuraami

Painopaikka: Grano Oy, Kouvola

Painovuosi: 2015

 

Kouvolan taidemuseon julkaisuja 28

ISBN 978-951-8990-39-3

ISSN 0786-9134

EAN 9789518990393

--

Tämän tuotteen noutopiste on Poikilo-museoiden museokauppa (Kouvolatalo, A-sisäänkäynti, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola). Museokauppa on avoinna ti-pe klo 11–18, la-su klo 12–17 ja maanantaisin suljettu.

Lähetämme sinulle sähköpostin, kun tilaamasi tuote on noudettavissa.

13 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 431842 Osasto:

Lisätiedot

Paino 0,498 kg (kilogramma)